U proteklih nekoliko godina, responsivni web dizajn je postao jedna od vodećih tema u web dizajn zajednici. Ako ste čuli za ovaj termin, ali i dalje vam nije najjasnije šta on tačno predstavlja, nadam se da će vam ovaj članak učiniti stvari jasnijim.

Dakle, šta je resposivni dizajn? Tačnije, bolje pitanje je koji problem rešavamo responsivnim web dizajnom?

Opšte je poznato da danas korisnici webu pristupaju preko niza uređaja, bilo da se radi o standardnim kompjuterima, tabletima ili telefonima, svaki od njih dolazi sa svojim specifikacijama i rezolucijom ekrana, pa je upravo zato bitno sve ovo imati na umu prilikom dizajniranja vaše web stranice. Kao najjednostavnije rešenje za ovaj problem nameće se responsivni dizajn.

Responzivni web dizajn (RWD) je pristup web dizajnu koji ostvaruje da se web stranice prikazuju dobro na različitim uređajima i prozorima ili zaslonima ekrana.

Ovaj pristup pruža jednoj prilagodljivoj web stranici da odgovara na višestruke veličine ekrana. Umesto izgradnje odvojenih pametnih telefona, tableta i web stranica,  Internet programeri koriste fluidne mreže, medijske upite i fleksibilne slike kako bi kreirali jednu web stranicu i dostavili sadržaj neprimetno kroz kanale.

Responzivni web dizajn je često navođen kao najvažnije svojstvo web stranice.

Čini vašu web stranicu dostupnom svima, bez obzira na uređaj koji koriste. Podržavanjem korisnika više uređaja, kreirate odlično korisničko iskustvo za sve vaše posetitelje i takođe poboljšavate svoje rangiranje u pretraživačima.

Po nekim istraživanjima, web stranice koje su ne-mobilno prijateljske su pale na prosečnih pet mesta u rezultatima pretraživanja.

Dakle, responzivni web dizajn će vam omogućiti da kreirate prvoklasnu web stranicu koja se učitava brzo, pruža odlično korisničko iskustvo i rangira se visoko na Google-u.

Ako vam je potrebno više pomoći sa kreiranjem responzivnih web stranica, kontaktirajte nas još danas i biće nam drago da zajedno dođemo do odgovarajućeg rešenja.