Reklamiranje u virtuelnom svetu je odavno postala obaveza i možda i presudna stvar uspešnog poslovanja. Kada kažemo “internet marketing” mislimo uglavnom na izradu sajtova, međutim internet marketing obuhvata mnogo više od običnog web sajta.
Bitno je znati da je na internetu tržište otvoreno i da je svakom data šansa da zablista i ravnopravno predstavi sebe sa svetskim ili lokalno poznatim brendovima. Motiv za izradom sajta za firmu je i ta činjenica da se u današnje vreme usluge i proizvodi najviše potražuju na internetu.

Web analitika
Web analitika je proces analiziranja ponašanja posetilaca web sajta. Omogućava nam da razvijamo naš sajt sa ciljem privlačenja većeg broja posetilaca samog sajta ili novih korisnika naših usluga i proizvoda.
Web sajt arhitektura
Web sajt arhitektura je planiranje i dizajn tehničkih, funkcionalnih i vizuelnih komponenti. Koristi developerima i dizajnerima pri pravljenju i razvijanju samog web sajta.
Keiranje sadržaja
Web sajt može na pravi način da doprinese našem biznisu, samo i isključivo u slučaju da na njemu imamo kvalitetan sadržaj. Pod kvalitetnim sadržajem se misli na tačne i korisne informacije koje posetiocu sajta daju odgovore na sve što ga interesuje o određenoj temi.
Kreiranje layout-a
Kreiranje layout-a je deo grafičkog dizajna koji se bavi uredjivanjem elemenata na stranici, sa osvrtom na organizacione zakone kompozicije stranice kako bi ona vizuelno i estetski zadovoljila naše klijente.
User friendly navigacija
Pored estetskog izgleda, naš sajt treba da bude i user friendly. To znači da svaki korisnik može lako i nesmetano da se kreće kroz naše stranice i njihov sadržaj.
Validacija
Validacija je proces potvrdjivanja da svaka stranica našeg sajta zadovoljava norme i zakone propisane različitim organizacijama. To znači da moramo da se pridržavamo standarda propisanih W3C organizacijom i prođemo različite validacije CSS i XHTML koda.
Testiranje kompatibilnosti web čitača
Testiranje kompatibilnosti web čitača je zapravo testiranje ponašanja našeg sajta na različitim web browser-ima(Google Chrome, Mozilla Firefox, Inetrnet Explorer…) kako bi utvrdili da li se ponaša odgovarajuće na istim.
SEO
SEO je skraćenica iz engleskog naziva Search Engine Optimisation, što u prevodu znači prilagodjavanje ili optimizacija sajta za pretraživače. Uz pomoć SEO optimizacije, imamo daleko veću šansu da se naš sajt, na listingu rezultata za odredjenu ključnu reč, nalazi na prvoj stranici. Što znači da će korisnici uz manje muke doći do nas i naših usluga.
Pokretanje web sajta
Kada smo završili sa svim prethodnim podešavanjima i testiranjem i ako smo zadovoljni izgledom i funkcionanlošću našeg sajta, onda smo spremni i za njegovo konačno pokretanje.

One comment

  • PC PS3 Xbox 360 Others Software ecommerce
    PC PS3 Xbox 360 Others Software ecommerce

    Virtually all of what you mention is astonishingly legitimate and it makes me ponder why I had not looked at this with this light previously. Your piece really did switch the light on for me personally as far as this subject matter goes. Nonetheless there is actually one factor I am not really too cozy with and while I try to reconcile that with the actual core theme of your point, allow me observe what the rest of the visitors have to say.Nicely done.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>